Pavloviceva mast za psorijazu

pavloviceva mast za psorijazu

Gotovo da nema osobe u našoj zemlji, kao i okruženju koja nije čula za Pavlovićevu mast.

Pavlovićeva mast je dobila ime po dr Živoradu Pavloviću, koju je kasnije njegov sin zaštitio patentom i započeo proizvodnju originalne Pavlovićeve masti.

Original Pavlovićeva mast ima zaštitni, protivupalni i umirujući efekat na koži zbog svog sastava, a to je kamilica. Aktivni sastojci joj obezbeđuju antibakterijsko i antigljivično dejstvo.

Pavlovićeva mast koja u svom sastavu ima kamilicu deluje dobro kod iritacije kože, izazvane crvenilom i osipom, na taj način što smiruju kožu i sprečava dalje proširivanje crvenila i osipa. Upravo to je jedan od glavnih razloga zašto se koristi za bebe. Dobra je takođe kod blagih opekotina, hrani i neguje kožu.

Po teksturi ova mast je veoma masna, pa je stoga dobra za suvu kožu koja je sklona perutanju i pucanju.

Pavlovićeva mast ima višestruko dejstvo i koristi se u mnoge svrhe. Mnogi smatraju da je namenjena bebama, međutim, u praksi se pokazalo da je namenjena svima.

Pored nege beba, štiteći i umirujući osetljivu kožu bebe, koja je ojedena ili iziritirana pelenama, Pavlovićeva mast koristi se i za negu dečije kože, koja ume biti dosta suva ili iritirana na intimnim regijama.

Uz sve to, deca su sklona padovima pa im se često pojave otekline u vidu čvoruga, a sama mast smiruje povređeni deo.

Kod odraslih, depilacija i brijanje mogu izazvati iritacije na koži, pa se mast koristi za smirivanje kože i ublažavanje crvenila.

Pavlovićeva mast je dobra i za pete ili za kožu kolena, jer ih omekšava i vlaži.

Kod prehlade i kijavice regija nosa zbog upotrebe maramica zna biti iziritirana i crvena, pa zateže i boli, te će je stoga Pavlovićeva mast sa kamilicom smiriti i hidrirati.

Kao u prethodnom slučaju, isto dejstvo pokazuje i kod ispucalih usana, omekšava ih i regeneriše tanku kožu.

Ruke su često izložene raznim sredstvima, koje mogu isušiti kožu, dovesti do zatezanje i hrapavosti, pa u tom slučaju Pavlovićeva mast vlaži i omekšava kožu.

Pavlovićeva mast se takođe pokazala efikasnom i u zalečivanju hemoroida zbog svog smirujućeg dejstva.

Pavlovićeva mast za psorijazu

Psorijaza je izuzetno neprijatno oboljenje kože, a kada govorimo u čemu sve pomaže Pavlovićeva mast, možemo reći da je pogodna i za kožu koja je zahvaćena psorijazom.

Pavlovićeva mast za bebe

Kada spomenemo Pavlovićevu mast prvo nam na pamet pada da je namenjena za negu beba. Mada, treba navesti da je pogodna ne samo za bebe već i za odrasle.

Za negovanje bebine kože koristi se prvenstveno za predeo tela koji je pokriven pelenom. Usled znojenja i punjenja pelene, dečija osetljiva koža podložna je osipu i ojedu, te je potrebno koristiti isključivo bebi kozmetiku.

Pavlovićeva mast ima protivupalno dejstvo i štiti kožu. Sprečava znoj i urin da oštete osetljivu kožu.

Pogodna je za kožu celog tela, ne samo pelenske regije, već i lica beba. Nanosi se na čistu i suvu kožu, u tankom sloju.

Pavlovićeva mast za lice

Pavlovićeva mast se preporučuje za negu i zaštitu lica i namenjena je svim tipovima kože i svim uzrastima. Hrani kožu, ima protivupalno i zaštitno dejstvo.

Pavlovićeva mast za suvu kožu lica

Suva koža uzrokuje grubu teksturu kože, jer nema dovoljno vlage. Suva koža je veoma česta. Možete je lečiti kod kuće korišćenjem hidratantnih krema i preduzimanjem proaktivnih koraka kao što je smanjenje izlaganja visokim temperaturama i drugim iritantima. Gruba, suva koža može biti neugodna, a ako vaša koža postane previše suva, može popucati i otvoriti se, što vas čini sklonim infekcijama.

Suva koža lica podložna je iritacijama i oštećenjima više nego bilo koji drugi tip kože, jer joj nedostaje vlage da bi ostala mekana, pa je sklona pucanju i perutanju.

Pavlovićeva mast posebno je pogodna za negovanje suve kože lica, na taj način što dubinski prodire u kožu, ostavlja masni zaštitni film i aktivnim supstancama je hidrira i hrani.

Na površini kože stvara se zaštitni sloj kojim se sprečava gubitak vode iz kože. Pored toga ne dozvoljava negativnim uticajima iz okoline da oštećuju kožu.

Pavlovićeva mast za sunčanje

Štetni uticaj sunca je u tome što može izazvati opekotine i iritacije na koži, kako kod dece tako i kod odraslih. Uvek je potrebno pre izlaska napolje zaštititi kožu od UV zraka.

Pavlovićeva mast se preporučuje za zaštitu kože pre izlaganja suncu, naročito leti, ali ona ne sadrži zaštitni faktor, tako da nije dovoljna zaštita od sunca.

Pavlovićeva mast za sunčanje koristi se da smanji uticaj negativnih ultraljubičastih zraka, ali jako sunce može izazvati opekotine i crvenilo, pa je potreban zaštitni faktor.

Kada se ne preporučuje Pavlovićeva mast

Gotovo da nema osobe koja nije koristila ili kojoj mame ili bake nisu rekle za šta je sve Pavlovićeva mast dobra i za šta da se koristi.

Mada, postavlja se realno pitanje da li se preporučuje uvek i svima?

Pavlovićeva mast je namenjena za negu kože svih uzrasta, od beba i dece pa do starijih ljudi, takoreći nema starosnu granicu. Preporučuje se svima, posebno osobama sa suvom i iritiranom kožom, ali ima i situacije kada nije preporučljiva.

Pavlovićeva mast nije preporučljiva za upotrebu ako ste neki od sastojaka prepoznali kao alergen ili vam njegovo prisustvo ne prija.

Ukoliko nakon upotrebe primetite pojavu osipa ili bilo kakavog drugog vida iritacija, prestanite sa upotrebom.

Upotreba Pavlovićeve masti pokazala je izvanredne rezultate u nezi suve, osetljive i iritirane kože. U svom sastavu ne sadrži štetne supstance, tako da ne može izazvati oštećenja na koži. Mada uvek se može naći neko kome neće prijati.

Budući da je po teksturi ova mast masna, ne preporučuje se osobama koje imaju masnu kožu.

Do sada nije zabeleženo da je izazvala neke neželjene pojave, sem možda što nekom nije posebno prijala. Međutim, ukoliko primetite da izaziva reakcije i iritacije na koži, prestanite sa upotrebom.

Naša preporuka za ublažavanje simptoma psorijaze je mast sa pčelinjim otrovom o kojoj se možete više informisati preko navedenog linka.