Jabukovo sirće za trigliceride

jabukovo sirce za trigliceride

Prirodni lek za snižavanje triglicerida jeste jabukovo sirće, naravno ukoliko se ono ispravno koristi. Kada govorimo o trigliceridima potrebno je da znamo kako je optimalan njegov broj neophodan za normalno funkcionisanje našeg organizma.  Međutim, ukoliko je on povišen rizik od mnogobrojnih zdravstvenih problema je uvećan, a tu pre svega mislimo na kardiovaskularna oboljenja pa i na moždani udar koji takođe povišen nivo izaziva.

Ukoliko želite da na prirodan način smanjite nivo triglicerida potrebno je da se okrenete prirodnim lekovima i izbegavanjem loše hrane. Na taj način ćete smanjiti nivo triglicerida, ali i popraviti nivo triglicerida u značajnoj meri.

Jabukovo sirće kao prirodni lek za trigliceride i holesterol

Malo je poznato, ali ukoliko želite da na prirodan način smanjite nivo triglicerida potrebno je da obratite pažnju na jabukovo sirće. Ono se uglavnom koristi za regulisanje nivoa holesterola, ali se pokazalo delotvornim i u ovom slučaju.

Preporuka je da se jabukovo sirće koristi do dva puta na dan i to po jednu čašu. Bitno je da se kašičica jabukovog sirćeta razmuti u čaši vode. Ukoliko vam ukus ne odgovara možete dodati i med.

Da li je opasan povišen nivo triglicerida?

Trigliceridi su vrsta masti odnosno lipida koji predstavljaju glavni sastojak biljnih i životinjskih masti kao i ulja. Ukoliko je pacijent sa povišenim nivoom triglicerida on je u velikoj meri ugrožen od kardiovaskularnih bolesti, dok su istraživanja pokazala da su gojazne osobe uglavnom i sa povišenim trigliceridima. Neke od osnovnih uloga triglicerida u našem organizmu su: obezbeđivanje energije za normalno funkcionisanje ćelija ali i za skladištenje viška kalorija koje se sa druge strane unose ishranom.

Jabukovo sirće snižava nivo holesterola

Najveći faktor za pojavu kardiovaskularnih oboljenja jeste povišen nivo triglicerida u krvi, to će vam reći svaki lekar. Iako ste možda naišli na podatak da je povišeni holesterol gori, takođe i veći nivo triglicerida odnosno masnoća u krvi mogu da predstave ozbiljan faktor za pojavu raznih kardiovaskularnih oboljenja. Za razliku od holesterola koji se nalazi u mastima životinjskog porekla, trigliceridi se nalaze u mastima kako biljnim tako i životinjskim.

Jedno je sigurno i jedni i drugi našem organizmu utiču na začepljenje krvnih sudova, pa mogu da izazovu razna oboljenja srca kao što je na primer infarkt, koji može biti i sa smrtnim ishodom.

Jabuko sirće u narodnoj medicini

Široku primenu u narodnoj medicini ima jabukovo sirće koje se može koristiti i za regulisanje nivoa triglicerida pa i holesterola u krvi. Pije se tako što se u čašu vode sipa jedna kašičica jabukovog sirćeta, pa se doda i jedna kašičica prirodnog meda. Bitno je da se on pije dva puta u toku dana, a poboljšanje ćete osetiti veoma brzo.

Koju hranu izbegavati za povišene trigliceride?

Naravno, osim redovnog ispijanja napitka sa jabukovim sirćetom potrebno je obratiti pažnju i na hranu koja se unosi. Naime, postoji hrana koju je potrebno izbegavati ukoliko imate povišene trigliceride a razlog je jer su one bogate lošim mastima. Pre svega se misli na prženu hranu pa i masnu hranu – kao što su čvarci, slanina, mesne konzerve, masno meso pa i paštete.

Takođe, osobe sa povišenim trigliceridima potrebno je da izbegavaju brzu hranu (kako slatku tako i slanu), razna peciva, testenine, belo brašno, punomasne mlečne proizvode, čist šećer i grickalice – čips, kokice, smoki, slani krekeri.

Ne preporučuje se ni konzumacija alkohola u velikoj količini, a iako mala količina nije štetna ne preporučujemo vam s obzirom na to da može sam alkohol dodatno ugroziti vaše zdravlje.

Kao i za većinu bolesti i za ovo postoje prirodni lekovi koji uspešno mogu dovesti u normalni nivo broj triglicerida za zdravo funkcionisanje organizma.

Povećani trigliceridi mogu da uzrokuju srčana oboljenja

Ova činjenica pokazuje samo da su vaš stomak, holesterol, trigliceridi, ishrana i srce veoma povezani. U našim krugovima su trigliceridi i holesterol dosta poznati, dok je samo njihovo skidanje za mnoge jedna velika nepoznanica.

Ukoliko su trigliceridi povećani oni će se lakše i brže regulisati pomoću ishrane koja je bogata zdravim namirnicama.

Neki od najboljih obroka za skidanje triglicerida su sardina, losos, tunjevina, maslinovo ulje, badem, orasi, pistaći, vitamin D, pa i ovsene pahuljice.

Za trigliceride ishrana je veoma važna pa i od presudnog značaja, i sve to pod uslovom da je on zdrava i da sama po sebi uključuje puno biljnih namirnica.

Kombinacijom unosa zdravih namirnica koje su biljnog porekla kao i izbegavanjem namirnica koje povećavaju trigliceride oni se mogu smanjiti i dovesti do normalne vrednosti.

Jabukovo sirće u ovom procesu može u mnogome da pomogne pacijentima, samo je potrebno da se redovno koristi i poboljšanje će se uvideti već nakon par dana.

Preporučujemo vam da pročitate i tekstove pivo i trigliceridi i nervoza i trigliceridi!

Naša preporuka za regulaciju triglicerida je prirodni eliksir napravljen od gljiva i lekovitog bilja! Poboljšava opšte stanje organizma, jača imunitet, vrši detoksikaciju celog organizma, reguliše nivo šećera, holesterola i triglicerida u krvi.