Med i cimet za astmu

med i cimet za astmu

Astma utiče na ljude svih starosnih grupa. Iako trenutno nema leka, postoje jednostavni tretmani koji vam mogu pomoći da se simptomi drže pod kontrolom i da nemaju velikog uticaja na vaš svakodnevni život.

Glavni simptomi astme su: sviranje u grudima, otežano disanje, osećaj nedostatka vazduha, kašalj, neprijatnost u grudima, slabost, i dr. Simptomi se ponekad mogu privremeno pogoršati, što je poznato kao napad astme.

Uobičajeni pokretači astme uključuju:

  • alergije (npr. kućna prašina, krzno životinja ili polen),
  • zagađenje, dim i hladan vazduh,
  • infekcije poput prehlade ili gripe

Prepoznavanje i izbegavanje pokretača astme mogu vam pomoći da kontrolišete simptome.

Astma je stanje koje je dugoročno kod mnogih ljudi, posebno ako se prvi put razvije u odrasloj dobi, dok kod dece ponekad nestane ili se poboljša, ali može i da se vrati kasnije u životu.

Iako se astma može držati pod kontrolom, to je i dalje ozbiljno stanje koje može uzrokovati brojne probleme, stoga je važno da se leči kako se simptomi ne bi pogoršali.

Med i cimet kao prirodni lek za astmu

Pčelinji med je jak prirodni antibiotik.

Cimet je neverovatan začin, služi posebno za probavni, disajnini i vaskularni sistem.

Ali, savršeno je to što kad ih spojimo čine lek koji deluje na gotovo sve. Prirodno je, bez kontraindikacija, osim za ljude koji ne mogu konzumirati niti jedan od ova dva proizvoda.

Da li je med dobar za astmu?

Med nesumnjivo pomaže kod bolesti astme:

Sadrži alkohol i eterično ulje koji pomažu u uklanjanju sluzi u grlu. Efikasan je u lečenju kašlja i žviždanja koji su povezani s astmom. Ima antialergijska, protivupalna i druga svojstva koja pomažu u poboljšanju imunološkog sistema i sprečavaju napade astme.

Sadrži nekoliko hranjivih sastojaka, uključujući selen, magnezijum i mangan, i druge vitamine, aminokiseline i antioksidanse koji pomažu u uklanjaju začepljenja u disajnim putovima.

Kada bolujete od astme, tada imate kašalj, često noću, a upotreba meda pomaže u sprečavanju kašlja i omogućuje vam pravilan san.

Koja vrsta meda je najbolja za lečenje astme?

Za lečenje kašlja koji je povezan sa astmom najbolje je koristiti tamni med, jer sadrži fenolne spojeve i flavonoide koji pomažu kod smirenja disajnih ​​putova i oslobađaju vas zagušenja, a time i budućih napada astme.

Saveti i mere opreza!

Male greške mogu dovesti do velikog neuspeha, pa iako je med dobar za lečenje astme, trebali bi se pridržavati ovih saveta i mera opreza za efikasnije rezultate, a da vam lečenje maksimalno uspe.

Imajte na umu da se med ne sme davati bebama ili deci mlađoj od 2 ½ – 3 godine, jer u suprotnom reskirate botulizam, svakako za astmu kod dece predlažemo vam da obavezno prvo posetite lekara.

Med sadrži određenu količinu polena, pa ako patite od alergijske astme ili bilo koje alergijske reakcije, budite oprezniji i probajte med pre nego što ga počnete koristiti kao tretman, jer i najmanje količine polena mogu uzrokovati osip, iritaciju očiju i natečenost lica.

Ako ste utvrdili da nešto nije u redu, onda je najbolje da odmah izbegavate upotrebu meda.

Redovna konzumacija biljnog čaja, prirodnog čaja, sa malo meda i limunovog soka će delovati kao izvrstan lek za smanjenje astme.

Isprobajte unos hrane koja uključuje med kao jedan od glavnih sastojaka koji će vam pomoći u napadima astme.

Med se uvek smatra zdravim zaslađivačem za pacijente sa astmom. Dakle, koristite med kao zamenu za rafinisani šećer u biljnim čajevima, sokovima i drugim pićima kako bi se rešili dijabetesa i lečili problem astme.

Nikad nemojte odgađati savetovanje sa svojim lekarom ako simptomi potraju. Svi su lekovi sa medom efikasni, ali treba isprobati ove prirodne lekove zajedno sa redovnim lekovima, kako bi smanjili buduće napade astme.

Kako uzimati med sa cimetom za astmu

Ovaj kombinacijski spoj meda i cimeta vrlo je efikasan u lečenju mnogih zdravstvenih problema, koji uključuju i astmu.

Pomaže očistiti sluz iz grla i ovabavljuje prolaz disajnih putova, te konačno pojačava imunološki sistem i omogućuje vam dobar san. Kada se med i cimet pomešaju, jedinjenje pokazuje antioksidantno i antimikrobno svojstvo koje pomaže u uklanjanju rasta bakterija i gljivica, i time se rešavaju svi problemi.

Sastojci:

  • Med – 1 kašika
  • Mleveni cimet – 1/2 kašike

Postupak:

Uzmite malu posudu i u nju dodajte med i cimet u prahu, i dobro promešajte da postane poput fine paste.

Konzumirajte ovu pastu uveče pre spavanja i ujutro natašte, ali budite sigurni da koristite 100% čisti cimet i sirovi med za brže i efikasnije rezultate smanjenja simptoma astme.

Drugi način konzumiranja ove mešavine meda i cimeta je uzimanje istih količina, mešanje u šolji tople vode i pijenje vode noću pre spavanja.

Ponovite isti postupak svakodnevno kako bi smanjili napade astme i dobili olakšanje od mnogih drugih zdravstvenih problema.

Med i cimet sa limunom za astmu

Ovo je još jedan način korištenja meda i cimeta s limunovim sokom, za lečenje astme.

Sastojci:

  • Med – 3 kašike
  • Cimet – 1/2 kašike
  • Sok od limuna – 1 kašika

Postupak:

U maloj šolji promešajte sve ove sastojke kako bi nastala fina smesa.

Konzumirajte ovu smesu pre spavanja.

Konzumacija ove smese sigurno će vam pomoći svakodnevno da se oslobodite budućih napada astme.

Svi ti lekovi su zasigurno isplativi i jednostavni prirodni lekovi od meda koji su dostupni za lečenje astme. Ali imajte na umu da ove lekove morate isprobati tek nakon što napravite mali test na malu količinu, i proverite reakciju tela.

Evo još nekoliko bolesti koje se mogu lečiti medom i cimetom:

Srčana bolest – napravite pastu od meda i cimeta, svako jutro nanesite na hleb umesto nekog namaza i jedite ga redovno u sklopu doručka. To će smanjiti holesterol u arterijama i sprečiti srčani udar kod pacijenta.

Artritis – pacijenti s artritisom mogu ujutro i uveče dnevno uzimati šolju vruće vode s dve kašike meda i malom kašikom mlevenog cimeta.

Probava – cimet umešan u dve kašike meda uzet pre jela smanjiće kiselost i pomoći u probavi čak i najteže hrane.

Prehlada – potvrđeno je da med sadrži prirodni sastojak koji ubija bakterije gripa i štiti telo od prehlade. Oni koji pate od teških prehlada mogu tri dana uzimati kašiku toplog meda sa 1/4 kašičice cimeta. Ovaj postupak leči prehladu i uklanja sinusitis.

Dugovečnost – čaj od meda i cimeta, koji se redovno uzima, smanjuje oštećenja tkiva nastala u starosti. Uzmite četiri kašike meda, jednu mlevenog cimeta i tri šolje ključale vode da napravite čaj. Pijte po četvrtinu šolje, tri do četiri puta dnevno.

Holesterol – čisti med koji se svakodnevno uzima kao hrana pomaže u smanjenju holesterola, kako su pokazala različita naučna istraživanja.

Nadutost – studije sprovedene u Indiji i Japanu otkrivaju da med i cimet smanjuju gasove u probavnom sistemu.

Imunološki sistem – svakodnevna upotreba meda i cimeta u prahu jača imunološki sistem i štiti telo od bakterija i virusa.

Infekcije kože – primena meda i cimeta u jednakim delovima na zahvaćene delove, leči ekceme i sve vrste kožnih infekcija.

Dakle, sada znate, ako imate cimet i med kod kuće, može vas spasiti mnogih bolesti.

Takođe, predlažemo vam da pročitate i tekstove lek za astmu od đumbira, Tibetanski recept za astmu koji vam mogu pomoći u vašoj borbi sa astmom, kao i tekst guščija mast za astmu.

Preporučujemo vam da pogledate i prirodni preparat na bazi najkvalitetnijeg lipovog meda i kalcijuma koji se odlično pokazao u prirodnom lečenju astme!