Ubica kandide

ubica kandide

Kandida je u malim količinama bezopasna, međutim, kada ovaj delikatni mikrobiom nije u ravnoteži ili je poremećen, bilo zbog ishrane, bolesti ili lekova, kandida se može preterano razmnožiti i uzrokovati razne neželjene simptome.

Ponekad je teško odrediti uzrok prekomernog rasta kandide, jer može biti uključeno mogo faktora:

Antibiotici i kandida

Ako ste nedavno uzimali antibiotike, to bi mogao biti razlog za gljivične infekcije. Antibiotici ubijaju bakterije, ali i one koje su vam potrebne za održavanje zdravog crevnog mikrobioma. Kada se to dogodi i postoji neravnoteža, to može dovesti do prekomernog rasta kandide.

Tkanine koje ne propuštaju vazduh mogu napraviti problem sa kandidiom

Određene tkanine poput spandeksa i najlona zadržavaju toplinu i vlagu. To su tkanine koje ne propuštaju vazduh i mogu stvoriti savršeno tlo za razmnožavanje kandide.

Dijete sa visokim sadržajem šećera

Ishrana sa visokim udelom prerađenog šećera često je krivac za hronične gljivične infekcije.

Pad imunitet i kandida

Ukoliko ste imali problema sa prehladom, gripom ili dugotrajnom bolešću, vaš imunološki sistem je oslabljen i to može doprineti prekomernom rastu gljivica.

Stres i kandida

Kada je vaše telo stalno pod stresom, to može negativno uticati na vaš imunološki sistem, kao i na nivo hormona, pa kandida može preterano rasti.

U najbolje namirnice za borbu protiv kandide spadaju:

 1. Kokosovo ulje za kandidu

Kokosovo ulje je jedan od najkorisnijih antimikotika koji postoji. Sadrži laurinsku i kaprilnu kiselinu, koje pomažu u sprečavanju prekomernog rasta Kandide i jača vaš imunološki sistem.

Kokosovo ulje je vrlo otporno na toplinu, stoga je idealno ulje za prženje i kuvanje, jeftino je i ima mnogo duži rok trajanja od ostalih ulja. Konzumirajte 2-3 kašike dnevno, ali vodite računa da je uvek visokokvalitetno, organsko, devičansko kokosovo ulje.

 1. Beli luk ili češnjak protiv kandide

Beli luk ili češnjak ima snažna antifungalna svojstva koja napadaju Kandidu, i pomaže u održavanju zdravog mikrobioma u probavnom sistemu. Ova neverovatna biljka uništava štetne bakterije, ne uništavajući zdrave bakterije.

Beli luk stimuliše jetru i debelo crevo, dajući mu snažan aditivni efekat na procese detoksikacije tela, takođe pojačava rad limfnog sistema, pomažući mu da efikasno oslobodi telo otpada.

Beli luk uzimajte sa zdravim masnoćama kao što su kokosovo ulje ili avokado.

Beli luk je popularan širom sveta zbog svojih snažnih antigljivičnih, antibakterijskih i antiparazitskih svojstava.

Naravno, i crni luk i beli mogu imati prilično negativan efekat na vaš dah, pa je zato dobro nakon jela prožvakati malo peršuna kako bi sprečili neugodan miris.

 1. Morske alge pomažu u lečenju kandide

Morske alge su hranjiva superhrana poznata po svojim snažnim lekovitim svojstvima. Naročito se preporučuje kao pomoć vašem telu u borbi protiv kandide.

Morske alge su bogat izvor joda, koji pomaže u ravnoteži hormona štitne žlezde i njihovog uticaja na vaš metabolizam. Mnogi oboleli od kandide imaju problema sa usporenim ili slabim radom štitne žlezde, što može usporiti njihov oporavak.

 1. Đumbir smiruje iritaciju uzrokovanu kandidom

Dobro poznato protivupalno sredstvo, đumbir se već dugo koristi u tradicionalnoj medicini za lečenje ogromnog broja bolesti. Đumbir takođe stimuliše imunološki sistem, pomažući u borbi protiv napadačkih patogena. Njegovi protivupalni efekti pomažu u smirivanju iritacije uzrokovane prekomernim rastom kandide u vašem crevnom traktu.

 1. Maslinovo ulje je odlično u borbi protiv kandide

Maslinovo ulje sadrži moćnu hemikaliju koja se zove oleuropein.

Ima snažna antifungalna svojstva i pokazalo se da stimuliše odgovor vašeg imunološkog sistema za efikasnu borbu protiv prekomernog rasta kandide albikans.

Takođe se pokazalo da oleuropein pomaže u stabilizovanju nivoa šećera u krvi. Ovo je važna prednost za osobe koje pate od kandide, budući da povišen nivo šećera u krvi može povećati sposobnost širenja gljivica.

 1. Sok od limuna i limete protiv kandide

Sok od limuna i limete stimuliše peristaltičko delovanje vašeg debelog creva, što tačno znači da se mišići skupljaju, pomičući otpadne supstance kako bi se mogle izbaciti iz tela. To povećava efikasnost vašeg probavnog sistema.

I limun i limeta odlična su opcija za začinjanje jela od povrća, ribe i mesa. Možete ih dodati u prelive za salatu u bilo kojoj fazi plana ishrane.

 1. Semenke bundeve

Semenke bundeve odličan su izvor Omega-3 masnih kiselina, važne zdrave masti. Takođe je poznato da semenke bundeve imaju antigljivična, antivirusna i antiparazitska svojstva.

Omega-3 su vitalna komponenta zdravog rada mozga i štitne žlezde. Takođe pomažu u borbi protiv depresije i drugih simptoma upale povezane sa kandidom, kao što su kožna obolenja.

 1. Aleva paprika kao prirodno rešenje protiv gljivica

Aleva paprika je malo poznato rešenje protiv gljivica koje prirodno ubrzava probavu i podržava imunološki sistem. Aleva paprika pomaže u razgradnji hrane u crevima i smanjuje učestalost zatvora.

Koristite ja u malim količinama da začinite svoju omiljenu hranu.

 1. Cimet odličan dodatak dijeti protiv kandide

Cimet je snažan antimikotik. Dokazano je da pomaže stabilizovati šećer u krvi i sprečiti dalje skokove. To ga čini korisnim za lečenje osoba s dijabetesom.

Malo cimeta može biti izvrstan dodatak dijeti protiv kandide. Najbolji je kada se uzima sa hranom ili umešan u napitak. Probajte čaj od cimeta sa stevijom.

 1. Semenke papaje odlicne kod čišćenja organizma od kandide

Ekstrakt semenki papaje pokazao je snažno antiparazitsko delovanje. Studije su otkrile da je ova inhibitorna aktivnost efikasna protiv prekomernog rasta kandide. Takođe se veruje da su semenke papaje vrlo korisne za detoksikaciju tela od štetnih toksina, kao i za smanjenje upale.

Najbolje ih je koristiti u kasnijim fazama čišćenja od kandide ili parazita, kada su patogeni oslabljeni. Takođe se mogu koristiti kao deo čišćenja debelog creva.

 1. Kurkuma (kurkumin) odličan dodatak svakoj dijeti protiv kandide

Jedan od najvažnijih protivupalnih lekova, kurkuma je najpoznatija po svojoj upotrebi u kuvanju. Takođe ima blaga antifungalna svojstva, a pokazalo se da inhibira rast i širenje kandide u crevima. Kurkuma je takođe antibakterijska i antivirusna, što je čini vrlo korisnim dodatkom svakoj dijeti.

 1. Fermentisana hrana je neophodna kod lečenja kandide

Kada je reč o zdravoj probavi, fermentisana ili probiotička hrana je neophodna. To su namirnice koje su pripremljene na način koji omogućuje rast korisnih bakterija. Najbolji izvori probiotičke hrane uključuju kiseli kupus, kimči, kefir i dr. Redovna konzumacija fermentisame hrane može ojačati imunološki sistem i sprečiti invaziju i širenje gljivičnih infekcija.

 1. Supa od kostiju odličan izbor u borbi protiv kandide

Supa od kostiju jednostavno je, staro rešenje za želudačne probleme. To je u biti supa napravljena kuvanjem goveđih ili pilećih kostiju, čime se hranjive supstance razlažu u supu. Aminokiselina glutamin jedna je od najvažnijih nutrijenata.

Supa od kostiju je takođe bogat izvor kolagena, koji podržava integritet sluzokože creva. Supa od kostiju takođe je potpuno bez šećera i predstavlja zadovoljavajući obrok ili predjelo.

 1. Ulje origana odlična preventiva protiv kandide

Istraživanja su pokazala da ulje origana ne samo da može inhibirati rast kandide albikans, već je i moćna preventiva ako se uzima svakodnevno.

Daljnja istraživanja su pokazala da ulje origana sadrži dva prirodna antimikrobna agensa, karvakrol i timol. Ovi agensi deluju tako da reaguju sa vodom u vašem krvotoku, što efikasno dehidrira i ubija ćelije gljivice kandide.

Preporučujemo vam preparat koji pokazuje izrazito antifungalno delovanje u neutralizaciji i sprečavanju infekcije kandide, neutralizaciji i sprečavanju rasta Candide albicans i to oralne (u ustima), intestinalne (želudac i creva), vulvo-vaginalne (reproduktivni organi žene), kožne (atletsko stopalo i druge kožne forme).